Kvietimas į konferenciją | Stereotipų atsisakymas migracijos suintensyvėjimo periodu

separator

Maloniai kviečiame registruotis į nuotolinę konferenciją „Stereotipų atsisakymas migracijos suintensyvėjimo periodu“.

Konferencijos tikslas – dalintis Šiaurės šalių praktika informuojant visuomenę ir keičiant stereotipus, susijusius su migracijos procesais. Renginys siekia skatinti konstruktyvų socialinį ir kultūrinį dialogą savivaldybių ir bendruomenių lygmeniu.

Kada? 2021 m. spalio 22 d., 10:00-12:30 val.

Kur? Online

Pranešėjai:

  • Evelina Lundqvist – Švedijos ,,Tarpkultūrinių miestų” (Švedija) ir poveikio agentūros ,,The Good Tribe“ įkūrėja. Ji yra darnaus vystymosi, komunikacijos, projektų ekspertė.
  • Helena Rojas – Botkyrkos, etniniu ir religiniu požiūriu labiausiai mišrios Švedijos savivaldybės, plėtros direktorė. Helena yra tarpkultūrinio vystymosi, žmogaus teisių ir lygybės viešajame sektoriuje ekspertė.
  • Enrique Tessieri – žurnalistas ir sociologas, dėstantis ir dirbantis su migrantais Suomijoje. Jis yra blogo „Migrant tales”, įkurto 2007 m., redaktorius. Enrique yra parašęs daugybę straipsnių ir tris knygas kultūrinės įvairovės, imigracijos politikos, migrantų ir mažumų įgalinimo visuomenėje klausimais.
  • Cheralyn Mealor – tyrėja „KVINFO Mentor Network“ programai, padedančiai imigrantėms ir pabėgėlio statusą turinčioms moterims, gyvenančioms nepasiturinčiuose rajonuose, įsitvirtinti Danijos darbo rinkoje. Cheralyn tyrimai specializuojasi politinės filosofijos, postkolonijinių studijų, migracijos, lyčių lygybės srityse.

Su pilna renginio programa susipažinti galite: čia

Užsiregistruoti maloniai prašome: čia

Renginys vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Konferencija organizuojama įgyvendinant projektą „Mokymosi visą gyvenimą požiūris prieglobsčio, migracijos ir
integracijos procesuose“
.